Wat is Boksend Opvoeden Gevorderd?
Beschrijving van het unieke spel Bokshart
Het te ontvangen spel Bokshart en het lesmateriaal wat we met elkaar zullen ervaren op de cursusdag, wordt hier beschreven.
Gevoelens herkennen en begrijpen
Met het spel Bokshart kun je gevoelens herkennen en deze begrijpen, maar ook de intensiteit ervan. Dit bevordert onder andere de sociale vaardigheden. Wanneer voel jij je boos? Wanneer bang? Verdrietig? Of blij? Speel, ervaar, denk, visualiseer en praat met elkaar. Stimuleer het zelfbewustzijn en vergroot het zelfvertrouwen! Weet je het niet? Je boksmaatje kan je een tip geven. Het is een spel met prachtige praatplaten met maar liefst 75 situatiekaartjes die de trainer tussen de diverse, dynamische en gevarieerde boksverplaatsingen en bewegingsvormen voorleest. Bokshart is gericht om boksen als pedagogisch middel in te zetten om de hulpvraag te beantwoorden.
Een greep uit de handleiding
De leerkracht/trainer selecteert een situatiekaart en leest deze voor. De leerlingen/deelnemers verplaatsen zich, vanuit de bokshouding, richting de emotie die bij hen opkomt. Omdat de groene pionnen in het veld staan, is de snelheid van verplaatsen 25-50% van de maximumsnelheid. Op deze manier leren de leerlingen/deelnemers snel hun emotie te herkennen.
De inhoud van het spel
4 emotiekaarten en 4 hartslagkaarten
1 kaart met de 2 bokshandschoenen ‘Boksmaatjes helpen’
75 situatiekaartjes
10 blanco kaartjes
De benodigdheden
12 pionnen: 4 groene, 4 gele en 4 rode
Handboek Boksend Opvoeden Gevorderd
Het handboek bevat bijna 40 pagina’s met verschillende onderwerpen. Dit handboek zal ook als lesmateriaal ontvangen worden op de cursusdag.
Een paar van deze onderdelen zullen we met elkaar ervaren op de cursusdag:
3 uitgewerkte Bokslessen om in zetten gericht op No Knock-Out wedstrijden.
Samen Organiseren No Knock -Out wedstrijden.
Aanwijzingen Pads Workout.
Pedagogisch handelen bij complexere hulpvragen: samen verdieping zoeken en het ervaren van deze individuele uitgewerkte training. Coaching Boksend Opvoeden in beeld.
Opdracht ‘Mijn lijf’. Wat zijn mijn emoties, triggers en hartslagpercentages? Hoe kan ik deze beheersen en hiermee omgaan?